Mymle hos veterinären

Hej alla fina läsare! Kl 9:30 var jag på Blå Stjärnan i Göteborg med Mymle. Och vissa av er undrar väl säkert nu: Varför är de hos veterinären? Jo, det är ju så att Mymle har skadat tassen. Det är en liten kal fläck på tassen och även som en liten knöl på samma ställe. I snart en månad har jag försökt fixa det själv med hjälp av lite salva, bandage och tips från internet. Men det har tyvär inte gett resultat. Så mamma bokade tid hos veterinär på Blå Stjärnan för att kolla upp det.
 
Så nu har vi alltså varit där.
 Om man skulle förkorta besöket till några ord så skulle man kunna säga att det gick "okej". Men nu tänkte jag försöka beskriva lite mer i detalj hur det gick till.
 
Det hela började med att vi träffade en tjej som ställde massor om frågor om Mymle. "Hur gamal är han" "Är han kastrerad?" "Har ni besökt veterinär förutom med honom" "Äter han o dricker som han ska" osv..
 
Lite senare efter att vi var klara med frågorna så fick vi vänta ca en halvtimma på att själva "veterinären" skulle komma in och undersöka Lilla Mymle. Veterinären var vekrligen en jättebra, jätteduktig och jättesnäll. Jag var väldigt glad att jag fick ha honom. Han undersökte hela Mymle från topp till tå och sedan lät han honom röra sig lite på en handuk på golvet. Detta bara för att se om han kunde röra sig ordentliget, som en kanin ska. Och det kunde Mymle. ♥
 
Efter ett tag av berättande och diskuterande om vad som hade hänt Mymle från början, så kom vi fram till att Mymle hade en antagligen medfödd skada. Eller så fick han den lilla skadan väääldigt tidigt i sitt liv. Det var en skelett skada i höger baktass.. Och det var inte försen nu det märktes eftersom han antagligen vrickat eller slått i tassen..
Det finns inte så mycket att göra förutom att operera.. Men det skulle veterinären som vi hade inte rekomendera eftersom det skulle inebära en jättestor risk för inflamation där han har knölen. Och det skulle ju bara göra hela saken värre.
Så han tyckte att vi bara skulle mäta knölen varje vecka och kolla om den blir större eller om den ser likadan ut efter några veckor. Vi ska även hålla koll på att Mymle äter som han ska och väga honom varje vecka så att han inte går ner i vikt. Ifall han går ner i vikt så kan det betyda att han har väldigt ont och inte vill äta, så då måste vi åka in akut till djursjukhuset.
 
Men annars så tyckte veterinären att han såg riktigt frisk och pigg ut. Hjärta, lungor och andra organ fungerade perfekt enligt han. Så det gjorde mig jätteglad.
 
Så vi kom fram till att vi ska låta Mymle vara och leva så länge han ser frisk, pigg, glad ut och så länge han skuttar, äter gräs, hö, pellets o grönsaker och dricker vatten så är det ingen fara. Bara han tog det lite lungt och inte hoppar hinder (tyvärr) så kommer det nog gå bra. Veterinären tyckte att han var mycket starkt som klarat sig med denna skada ända sen han var liten och nästn utvecklat en egen gångstil pga den där j*vla knälen. Så, så fort han verkar sämre så ska vi åka in till Blå Stjärnan igen och ge honom smärtstilande och röntka honom. Men vi Hejar på min lilla Mymle. ♥
 
Här kommer lite bilder på Mymle när han var inne i rummet där veterinären undersökte honom:
 
 
 
Och här kommer några random bilder på min fina, underbara, modiga, duktiga, starka lilla Kille.♥
 
Puss å Kram, tack för att du läste detta inlägget! Önska nu Mymle ett stort Lycka till och Krya på dig! ♥
Vi hörs imorgon! Ha det gött! ♥
Johanna
2015-05-12 @ 22:18:17

Hälsa Mymle med en "Krya-på-dig" kram från mig

Svar: Det ska jag! <3
Stillestorpskaniner.blogg .se

Anonym
2015-05-13 @ 07:02:06

Lycka till!

Svar: Tack så jättemycket!
Stillestorpskaniner.blogg .se

Clara
2015-05-13 @ 09:23:03
URL: http://www.gladjeskuttet.blogg.se

Vi håller tummar och tassar här hemma att det går bra med lilla Mymle<3

Clara
2015-05-13 @ 09:23:29
URL: http://www.gladjeskuttet.blogg.se

Vi håller tummar och tassar här hemma att det går bra med lilla Mymle<3

Svar: Tack så jättemycket fina du, Mymle hälsar!! <3
Stillestorpskaniner.blogg .se

therese
2015-05-22 @ 21:06:43
URL: http://ttessanliindgren.blogg.se

söt kanin :)

Svar: Tack :)
Stillestorpskaniner.blogg .se




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Stillestorpskaniner .blogg.se

Mymle & Mysan, två kaniner som står varandra mycket nära...♥

RSS 2.0